Djur

Lejonet har suttit fastkedjat i över 20 år. Se reaktionen när hon äntligen släpps fri igen. Underbart!I Peru finns det en lag som förbjuder användning av vilda djur på cirkusar. Tyvärr följer inte alla aktörer den. Detta var också fallet för det stackars lejonet Mufasa.

I 20 år hade hon suttit fast i kedjor, oftast kopplad till en vagn. Lyckligtvis finns det goda människor, inklusive djurskyddsorganisationen ”Animal Defenders International”. De arbetar dagligen med att spåra djur i fångenskap och ser till att de får ett drägligt liv igen.

Tyvärr var Mufasas hälsa mycket dålig. Därför kunde hon inte släppas ut i naturen. Med denna vetskap byggde organisationen ett skräddarsytt område som en del av ett naturreservat i de peruanska skogarna.

Sorgligt nog varade den nya lösningen i frihet inte så länge. Några månader senare avled Mufasa från sviterna av sitt fångenskap.

Det värmer ändå mitt hjärta att se skillnaden i Mufasa från fångenskap till frihet. Se den otroligt gripande videon och dela gärna vidare!


Dela med dina vänner!
Share on Facebook
Facebook